Zanzibar here we come!!!

Door: Fudith

Blijf op de hoogte en volg Judith

21 Januari 2011 | Tanzania, Arusha

Habari gani.

Hier gaat het prima met ons. Het laatste dagje Same was redelijk rustig, jaja ook dat kunnen we. Overdag overal even ajuus zeggen en mijn laatste Same rokje opgehaald bij mijn oude vertrouwde fundi (naaister), had haar de hele week nog niet gezien maar dan toch op de laatste dag kom je haar tegen. Ze maakt vind ik altijd de mooiste modelletjes, dus had veel geluk dat ze het in 1 dag voor me wilde doen. 's Middags nog een groepsfoto gemaakt met de werkers van Amani hostel. Blijven ze leuk vinden dat je foto's maakt met de zelfontspanner, dan naar hun toe rent en hopen dat je op tijd bent. Maar de schatten daar hadden een kado voor ons, we kregen allebei een kanga. Voor de lunch hadden we maar eens rustig aan gedaan en zelf roerei gemaakt. Is voor de variatie erg lekker, maar heb alleen een vinger wat verbrand aangezien de pannen hier niet zo mooi zijn zoals wij ze kennen. 's Avonds bij mama Niwa op bezoek geweest, het eten was erg lekker maar ook dit keer viel het verkeerd, en dat niet alleen! Op de terugweg naar Amani heb ik de grond eens van dichtbij bekeken. Ik slipte met mijn rechtervoet wat weg en probeerde met links te corrigeren, nou die gleed nog harder weg en daar ging ik. Viel nogal raar, gelukkig geen nare wonden maar heb wel weer eens last van mijn nek, schouders en rug. Ik zeg weleens als Esmee (1.5 jr) weer eens valt, daar komt boldergait ook weer aan, nou ik kan haar nu de hand doen want die naam komt mij ook wel eer toe, maar ach Esmee en ik kunnen ook samen erg veel frikandellen eten.
Maar goed eenmaal terug bij Amani nog ff lekker bij Baukje op de veranda gezeten. En begon me toen alweer wat naar te voelen, even later had ik weer buikpijn. Ik dacht, dit gebeurt me niet weer dus heb de boel er maar weer uitgegooid. Was toen ineens een stuk beter te pas, en vandaag weer zo fit als een (zijde)hoentje, haha.

Vanmorgen al vroeg met de bus naar Arusha. De groote bus die direct doorgaat en niet te lang in Moshi wacht zou rond half 7 aankomen en een kwartiertje later vertrekken volgens de info die we kregen. Toen we klokslag 6.30 naar het station liepen reed de bus al weg, maar er lopen altijd nog wel jongens om heen. Dus ik maar een keer hard op mijn vingers gefloten, en dan weten ze wel genoeg. De bus kwam al achteruit rijdend ons al tegemoet. Op het nippertje dus de bus gehaald, ja ook hier gaat soms iets wel op tijd. De busreis viel reuze mee en waren rond 10 uur al in Arusha. Pablo stond ons al op het busstation op te wachten en heeft ons eerst naar ons slaapplekje gebracht. Daarna ff wat geld uit de muur trekken en opzoek naar een ticket Zanzibar. Pablo heeft zelf een safari bedrijfje dus hij weet wel waar we voor een goedkope ticket moeten zijn. Er is een redelijk nieuwe maatschappij (fly540) hier die goedkoop zou zijn, nou ik was het wel met hem eens. Een ticket voor 170 euries. Ik ging al uit van 250 euro dus een enorme meevaller. We hebben dus direct geboekt,

ZANZIBAR HERE WE COME :)!!!

Bij een tentje een lekker pastasalade gegeten. Poe, wat was dat lekker. Eens een keer wat anders dan rijst met bruine bonen. En morgen nog een dag hier, maar weer wat lekkers opzoeken dan. En... we hebben hier een douche met warm water, voor de variatie ook lekker. Straks met Pablo nog een biertje drinken en dan is de dag ook al weer bijna om. De tijd vliegt weer voorbij.

Tutaonana,

Fudith.

• 21 Januari 2011 - 14:15

Bianca:

Hoi,
    leuk om jullie verhalen weer te lezen.
    geniet van jullie vakantie op Zanzibar

groeten Bianca

• 21 Januari 2011 - 16:03

Agnes:

Hoi boldergait

Doe jij daar wel rustig aan. Straks moet je nog met de gipsvlucht weer terug.
    Veel plezier en doat heanig an.

Groetjes Agnes

• 21 Januari 2011 - 16:29

Anneke:

haaa Judith!!
    pffff 30 graden daar?? ik zit nu echt in MIN 30!!! verschrikkelijk koud hier! Bas gaat morgen ook naar het warme weer.. ( Paraguay) dus zit ik hier in mn uppie te bevriezen!! haha
    Maar zo te horen gaat het allemaal wel goed daaro.. gelukkig ben je weer goed tepas.. dat kunje dr nie bij hebben,.
    Nou ik ga weer ant werk! wel superleuk omje verhalen te lezen! supergaaf..
    Groetjes vamij, Bas en de hondjes

• 21 Januari 2011 - 19:02

Martine:

Wat lees ik nou, word jij die bruine bonen met rijst zat??? Daar met dat hete weer lijkt me een pastasalade trouwens ook lekkerder.
    Zorg dat je op de been blijft en volop geniet van ZANZIBAR!!!

liefs,
    Martine

• 22 Januari 2011 - 11:40

Anita:

Ik zie het gestuntel zo voor me boldergait.
    Veel plezier nog in zanzibar.