1 april. - Reisverslag uit Same, Tanzania van Judith Fox - WaarBenJij.nu 1 april. - Reisverslag uit Same, Tanzania van Judith Fox - WaarBenJij.nu

1 april.

Door: Fudith

Blijf op de hoogte en volg Judith

01 April 2008 | Tanzania, Same

Ha ha.
Jullie denken natuurlijk dat het een 1 april grap is maar dat is het niet. Voor mij lijkt achteraf de hele dag 1 grote grap.

Ik was maandag en dinsdag in Mwanga. Ongeveer een uurtje met de bus vanaf Same. Ik was daar met Msafiri om daar een korte training te geven aan mensen van 2 labs. Mwanga is tot nu toe de ergste plaats in Tanzania waar ik geweest ben. Voelde me voor het eerst niet veilig. In die 2 dagen tijd ben ik belaagd door de meest vreemde types, die constant bedelen om geld. Ook belaagd door een dronken figuur. Ik was met de mensen van de training ff ergens wat eten, en binnen 10 minuten werden er al 2 mensen de toko uitgezet omdat ze vervelend tegen me waren. Ik stond zelf bijna op het punt om de eerst de beste bus naar Same terug te nemen, maar dan moet je maar vertrouwen op de mensen die bij je zijn. Ook bijna aangevallen door een vreemd type. Kon nog niet aan de kant springen met mijn tas met 2 handen vast, anders ben je die ook zo kwijt.
In de bus terug naar Same is mijn mobiel gestolen. De mobiel op zich is nog niet zo erg maar dat ik alle telefoonnummers kwijt ben is veel gekker. Mijn broer heeft in no time mijn nummer geblokkeerd dus ze hebben er nu niets meer aan. Heb inmiddels al een nieuwe telefoon hier op de kop getikt en ben dus weer bereikbaar. Mijn nieuwe (tanzaniaanse)nr. is +255783376872. Vermeld ff je naam in het eerst berichie zodat ik de nummers kan opslaan.

Dan op de valreep in de bus een controle post. Komt iemand van de immigratie dienst de bus in pikt natuurlijk mij eruit. Gelukkig had ik mijn paspoort bij me. Hij het spul aan het bekijken en beweert dat mijn visum is verlopen! Ik zag het al helemaal voor me, Fudith in Tanzania achter de tralies. En ik beweerde van niet zo ging het een paar keer heen en weer, yes it is, no it isn't. Ik doe natuurlijk of ik geen woord swahili spreek. Toen begon hij te denken en wou wat zeggen maar wist volgens mij niet hoe dat in het engels moest en in 1 keer was het goed. Hij heeft volgens mij naar mijn visum van 2006 zitten kijken maar had het zelf niet in de gaten. SUKKEL.

Al met al, waren maandag en dinsdag dus geen succes.

WC Problematiek.
De wc's hier is af en toe ook zoiets. Zit je gezellig in je (inmiddels) stamkroeg lekker een biertje te drinken, en dan moet je naar de wc. Het is eigenlijk al heel wat dat er een wc in de buurt is, meestal moet je ergens maar een plekkie zien te vinden.
Shida moja (probleem 1) Hamna umeme, geen stroom en je ziet geen hand voor ogen.
Shida mbili. Waar zit het slot, dus maar hopen (haha, moest alleen maar een plasje) dat er niet nog iemand komt.
Shida tatu. Je ziet dus ook niet of je goed mikt. Het is zo'n franse wc, zeg maar een gat in de grond). Gelukkig heb ik een rok aan, dus kan in ieder geval niet over mijn broek plassen, haha.
Shida nne. Karatasi ya cho? Waar is het wc papier? Nou zijn die wc's niet echt dat je iets op de tast durft te doen. Dan maar een keer zonder.
Shida tano. Handen wassen is er dan al helemaal niet bij.

Vervolgens ergens anders. Weer zo'n franse plee. Op zich is daar niks mis mee, maar precies boven de wc hebben ze een douche geplaatst. Normaal ben ik wel blij met een douche, maar niet als ie boven een wc hangt. Die douche heb ik dus maar overgeslagen. Dan lekt de douche ook nog. Ik voelde me net zo'n acrobaat. In van die bijzondere pose's zorgen dat je van boven en onder niet nat word. Dus dames en heren van Werchter, ik ben weer goed getraind voor de jeu de boules baan.

Verder gaan we gewoon fluitend door en heb het nog steeds goed naar mijn zin.

Salimia,

fudith.

• 02 April 2008 - 07:20

Sabine:

nou, maar niet weer terug naar Mwanga gaan....

• 02 April 2008 - 11:45

Mir:

He wat een verhalen, je moet heel wat doorstaan...
    groetjes Mir

• 02 April 2008 - 13:31

Martine:

Nou Fudith, nog ff volhouden, dat je daar niet wordt beroofd of achter de tralies wordt gezet, je hebt nog maar ff te gaan en dat zou jammer zijn van je tijd daar.
    Groeten uit Lattrop...

• 02 April 2008 - 17:51

Dianda:

Hoi Judith,
    Gelukkig pas je goed op jezelf. Nou op Werchter staan de WC's ook wel es te wiebelen en als je daar savonds instaat dan ook maar hopen dat je droog blijft. Maar zo'n gat in de grond is inderdaad nog onhandiger en het zal ongetwijfeld bij jou wat donkerder zijn 'savonds.
    Nog even een berichtje van het lab.
    Dirk heeft per 1 juni een andere baan. We hebben toestemming om Mirela en nog een analist aan te nemen tot het eind van het jaar. Er zijn 4 kandidaten voor teamleider en iedereen heeft het plaatsingsvoorstel gekregen.
    Volgens mij heeft iedereen wel gekregen wat hij/zij graag wou.
    Er zijn nog een paar dingen wat ik hoop dat geregeld is voor dat je terug bent, en dan rest nog het inwerken een langdurig traject. Wat nu langzaam op gang komt.
    Dus ik hoop toch echt dat als je er weer bent dat je ziet dat er wel degelijk iets is gebeurd.
    We doen ons best en iedereen werkt super hard en doet zijn best om er toch maar een mooi lab van te maken.
    Ik zal stoppen anders is er geen plek meer voor anderen om een reactie te plaatsen.
    Fijn om je verhalen te lezen. Ik weet dat je met plezier in Tanzania bent maar ik zou het ook fijn vinden als je weer veilig en wel bij ons bent.

Nou groetjes Judith tot gauw.

• 03 April 2008 - 17:30

Ralf:

Ha Fudith, Tja..zo maak je nog eens wat mee daarzo. Maar pas goed op je zelf. Dus ik kan je ouwe nummer wissen??

• 04 April 2008 - 01:37

Chantal:

Wat een avontuur, dan is het toch wel fijn om heerlijk 10 minuten op de pot te kunnen zitten met vloerverwarming onder je voetjes en de badkamer apart, worden we weer met de neus op de feiten gedrukt hoe goed we het in NL wel niet hebben.
    Gelukkig ben je weer in Same beland en maar geen enge uitstapjes meer die paar weekjes nog... Tenzij je een super bodygard bij je hebt, grapje.
    Geniet van al je avonturen en pas goed op jezelf.

Goat goan!!

Groeten Stefan en Chantal

• 04 April 2008 - 20:44

Kristel:

Ha Fudith!
    Je hebt weer een en ander moeten doorstaan dus....Balen van je mobiel en al dat andere gedoe...
    Ja, als jij Werchter niet redt, weet ik 't niet meer!
    Go for it girl!
    X Kris.

• 09 April 2008 - 16:36

Laura:

Ha Judith, nu klinkt het wel grappig, van die wc dan he maar Werchter is hierbij vergeleken het Hilton!

Balen hoor die enge dagen in Mwanga! Succes verder!

groetjes Laura

• 11 April 2008 - 14:57

Dirk:

Hallo Judith,

Goed te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt, ondanks de toilet problemen. Zoals Dianda al heeft gemeld ga ik het SZE verlaten en heb een baan gevonden bij de ziekenhuisapotheek van Meppel/Hoogeveen. Ik hoop dat het daar allemaal goed vergaat. Groeten Dirk