bijna 1 week
Door: Fudith
Blijf op de hoogte en volg Judith
28 Januari 2008 | Tanzania, Same
Hoe gaat het daar in Nl. Hier gaat het goed. Ik begin al weer aardig te wennen.
In het guesthouse waar ik slaap kan ik gewoon ontbijten. Brood met jam en thee.
De mango's zijn ook weer erg lekker dus ben ook regelmatig op de soko (markt) te vinden voor vers fruit.
Hier tegenover zitten ook wel wat winkeltjes waar van alles te krijgen is. Heb het meeste dus erg dicht bij nyumbani (huis).
Zou ook eventueel zelf kunnen koken hier, maar daar waag ik me denk ik niet aan. Er is hier een restaurantje waar ik me altijd vermaak. Kom je ook nog de meest leuke mensen tegen hier.
Kwam zaterdagmorgen tot de schokkende ontdekking dat de art-shop, waar ik de vorige keer regelmatig heen ging voor een babbeltjes, weg is. Na ff informeren schijnt hij verhuist te zijn. Dus zondag ff rond gelopen en heb de art-shop gevonden. Natuurlijk direct ff een babbel gemaakt.
Heb ook al een mooie Tanzaniaanse jurk gekocht. Was eigenlijk niet van plan om direct al veel aan te schaffen, maar deze is zo mooi dat ik het toch niet kon laten :).
Vorige ook bij de bank geweest geld wisselen. Was me daar knetter druk. Schijnt altijd zo te zijn aan het eind van de maand, dan kunnen ze het loon halen of zoiets. Ik me bij de balie melden, formuliertje invullen en toen in de rij. Omdat ik toch stond te wachten ben ik maar ff mensen in de rij gaan tellen, bij de 50 ben ik gestopt. Mooi met die kerel voor me een de babbel. Maar het duurt natuurlijk niet lang totdat ik gespot ben door het personeel en mocht ik dus mega voorkruipen. Dus al met al niet eens zo heel lang gewacht.
Je hoort en ziet hier ook weer de meest leuke dingen en verhalen. Zo zag ik net een koe en vrouw "aanvallen". Ze had een bak met water, die koe had zeker wel zin in een bakkie. Kan ik me goed voorstellen want het is hier knetter droog.
Ook staat er in Moshi een grote lamp. Zoiets als wat Tijs en Zak ook hebben. Het verhaal gaat hier, en ze geloven het ook nog, dat die lamp er staat om de wolken/regen weg te jagen. Bij Arusha en Moshi zitten veel tuinders in de buurt en die kunnen nu nog geen regen gebruiken vandaar die lamp. Bij Tijs staat die lamp toch al aardig wat jaartjes op het dak, maar ik denk dat die lamp kapot is aangezien het in Lattrop nog genoeg regent.
Vandaag de eerste bespreking gehad voor het project. We gaan waarschijnlijk een week later beginnen als gepland, maar ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. 1 van de jongens die helpt heeft eerst zelf nog een training ergens. Verder zal aantal trainings dagen worden ingekort aangezien de vergoedingen voor de mensen hoger is dan begroot. Kan het geld maar 1 keer uitgeven, dus dan moeten we maar ff wat aanpassen. Vandaag ook geprobeerd om kennis te maken met de DMO (district manager) maar hij had geen tijd, dus morgen maar weer proberen. Ach het houd je mooi van de straat he. Ook willen ze graag dat we de analisten mee trainen, maar dat lijkt mij niet nodig. Dit is een basis training dus niet voor hun geschikt denk ik. Als er nog tijd over is misschien hiervoor een plan bedenken. Maar dat is pas een latere zorg, pole pole (alles op zijn tijd).
Nou moet er weer mee stoppen, mijn internet tijd is bijna op.
Fudith.
ps. wat betreft foto's, die plaats ik zelf niet. Is het internet hier beetje te traag voor. Als ik een kaart vol heb stuur ik die naar mijn kaka (broer) en dan zal hij wat plaatsen, maar dat kan nog wel ff duren.
28 Januari 2008 - 18:07
Carolien En Freddy:
Hoi meissie,
Goed te horen dat je je alweer thuis voelt. Je schrijfstijl is nog altijd even leuk. Vooral doorgaan dus. Mijn idee bij de lamp bij Tijs wordt toch wel een beetje anders nu.....Genieten daar en tot de volgende keer. Liefs ons. -
28 Januari 2008 - 18:28
Marieke:
Hoi Judith,
Even een berichtje vanuit het o zo verre Denekamp! Echt leuk om zo via jouw website te kunnen lezen waar jij je zo allemaal mee bezig houdt in Tanzania! Goed te horen dat je je daar alweer helemaal thuis voelt! Ik wil je heel veel succes wensen met jouw project en pas een beetje op voor die wilde koeien he!
Groetjes Marieke -
28 Januari 2008 - 19:28
Sabine:
Ha Judith,
Goed te lezen dat je weer op je plekje bent aangekomen! Ik heb niet zoveel te melden vanuit Hengelo. Je brood was erg lekker. Alles gaat zn gangetje; ben b.v. wezen babyzwemmen met Ella (heb je het over water...). En Carnaval komt eraan.
Veel succes daar en laat je niet teveel verleiden tot impuls-aankopen, he!
groetjes en kus van Ella! -
29 Januari 2008 - 13:01
Jolanda Ho:
He Judith,
Wat fijn om te lezen dat alles weer zo vertrouwd is en dat de reis goed is verlopen, met wat kleine ongemakken daargelaten....
Nu maar genieten van de tijd die komen gaat... en dat je ze maar veel mag leren, teacher!!
Groetjes Jolanda -
29 Januari 2008 - 13:49
Dyon:
Ha Judith!
Zo te horen voel je je alweer helemaal thuis! Leuk je verhalen te lezen.
Ik wens je veel succes met je project!
Geniet er van!
Groetjes Dyon -
02 Februari 2008 - 11:38
Martine & Ruud:
Hey wichie,
Super, om te horen dat het daar zo goed met je gaat, zoals jij aan het schrijven bent lijkt net of jer er helemaal niet bent weggeweest, blijf ons schrijven, hier gaat alles goed.
Heanig an!